Verkoopproces Mooi Franeker

Stap voor stap naar je nieuwe thuis in Franeker.

Zo mooi en bevoorrecht wonen? Met dat vooruitzicht kun je maar moeilijk wachten. Volg deze stappen, zet ze in je agenda en je weet steeds precies waar je aan toe bent.

 • Stap 1. Aanmelden voor Mooi Franeker

  Niks missen van Mooi Franeker? Meld je dan nu aan middels het aanmeldformulier. Dit betekent dat je belangstelling hebt voor de woningen van het project. We houden je op de hoogte van alle ontwikkelingen omtrent het project.

  Na je aanmelding ontvangt je van ons een bevestigingsmail en kun je in je account inloggen. Let op: dit is nog geen officiële inschrijving. Zie hiervoor stap 3.

 • Stap 2. Start verkoop

  Op 15 september 2021 zijn wij gestart met de verkoop van Mooi Franeker.

 • Stap 3. Inschrijven is mogelijk

  De inschrijving voor Mooi Franeker vindt volledig digitaal plaats.

  Vanaf 15 september 16.00 uur kun je je inschrijven voor de woning waar jouw voorkeur naar uit gaat, door in te loggen op je eigen account. Inschrijven is mogelijk tot 27 september 17.00 uur en kan door middel van een digitaal inschrijfformulier. Dit inschrijfformulier wordt aan je account toegevoegd op het moment dat wordt gestart met de verkoop en kan alleen digitaal worden ingevuld en ondertekend. Voor het invullen vragen wij een aantal gegevens, zoals je contactgegevens en die van je eventuele partner, financiële gegevens zoals inkomen, de geschatte waarde van een eventuele eigen woning, spaargeld, eigen vermogen en de financiële verplichtingen komen aan bod. Vanaf dit moment kun je je daadwerkelijk voor een bouwnummer inschrijven.

  Wat doen we met je gegevens?
  Je financiële gegevens gebruiken we uitsluitend voor een eerste selectie. De hoogte van jouw inkomen is niet bepalend, we willen alleen voorkomen dat mensen een woning toegewezen krijgen die ze niet kunnen financieren.
  Uiteraard houden we hierbij rekening met de wet op de privacy. Als je dit wenst dan kunnen je gegevens na het sluiten van de inschrijving direct verwijderd worden. Je hoeft hiervoor alleen maar een mail te sturen.

  Inschrijfperiode en aanpassingen
  Tot 27 september 2021, 17.00 uur, kun je je inschrijving nog wijzigen. Vergeet dan niet het aangepaste formulier wederom digitaal te ondertekenen en opnieuw te verzenden. Je krijgt per e-mail een bevestiging van de aanpassing.

  Kortom: een inschrijving wordt pas doorgevoerd wanneer het formulier volledig is ingevuld, de digitale handtekening is gezet en op inschrijven is geklikt én je een bevestiging hebt ontvangen.

 • Stap 4. Toewijzing woningen

  Na het sluiten van de inschrijving zijn de woningen toegewezen door de projectontwikkelaar. We proberen zoveel mogelijk belangstellenden de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Enkele spelregels bij de toewijzing zijn:

  • Invullen van digitaal inschrijfformulier
   Indien je serieuze belangstelling hebt voor één of meerdere woningen kun je online (in jepersoonlijke omgeving) het digitale inschrijfformulier invullen. Hier worden vragen gesteld over je financiële situatie en eventuele voorbehouden die je wilt opnemen in de koopovereenkomst, zoals voorbehoud verkoop eigen woning en voorbehoud van financiering.
  • Selectie door ontwikkelaar
   Als het aantal inschrijvingen het aanbod overschrijdt, zal er een selectie worden gemaakt door de ontwikkelaar. Je krijgt voorrang bij de toewijzing indien je wilt kopen zonder voorbehoud verkoop eigen woning en zonder voorbehoud financiering of wanneer je een positieve financiële check van de Hypotheker of je eigen hypotheekadviseur hebt geüpload. Zijn er dan nog steeds meerdere geschikte kandidaten voor één woning? Dan wordt er door ons systeem geloot om wie de woning toegewezen krijgt. (Over de uitslag en toewijzing wordt niet gecorrespondeerd)
  • Optie
   Zodra de woning aan jou is toegewezen, wordt er een gesprek ingepland met de makelaar. Er volgt een optieperiode van twee weken. Na deze optieperiode beslis je of je tot koop wil overgaan of dat je de optie (kosteloos) annuleert. Ben je niet ingeloot dan ontvangt je van ons bericht en wordt je op de reservelijst geplaatst. Mocht iemand afzien van de aangeboden optie dan zullen wij desbetreffend bouwnummer opnieuw toewijzen aan één van de reservekandidaten.
Ook duurzaam wonen?

Kies dan nu voor een duurzame woning van de toekomst!

De woning is onder andere voorzien van zonnepanelen en een luchtwater warmtepomp. Door deze energiezuinige toevoegingen heeft de woning dus lage woonlasten!

Naar de woningen